Lancering Averbode Extra

2024/01/04

10 jaar abdijproducten

Terug

Op 4 januari 2024 werd in Het Moment tijdens een persmoment het nieuwe abdijbier Averbode Extra gelanceerd, naar aanleiding van 10 jaar abdijproducten.

Na een verwelkoming van voorzitter Sabine De Veilder, sprak abt Marc Fierens over de betekenis van de korf abdijproducten en het Moment in de zending van de abdij. Het behartigen van een sociale functie van de abdij knoopt vandaag aan bij een eeuwenoude traditie in landbouw, voeding en drank. Econoom Eric Seghers vervolgde over eeuwen vakmanschap sinds 10 jaar in de winkelrekken. Hij belichtte daarbij de plaats van het nieuwe abdijbier in de biertraditie van Averbode.

2024 zal een feestjaar zijn in Het Moment: Het nieuwe abdijbier is eerst drie verlengde weekeindes exclusief te koop in de abdijwinkel te Averbode zelf (5-7, 12-14 en 19-21 januari). Vanaf maandag 22 januari 2024 vindt de Averbode Extra dan de weg naar de Delhaize-winkels, horeca en drankhandels; verder zal er vanaf de herfst 2024 bij Delhaize en Aveve Abdijspeculaas Averbode te koop zijn. De wandel- en fietsdag van oktober 2024 zal een feestelijke editie worden; en er komt een openlucht-fototentoonstelling vanaf de paasvakantie: foto’s van ambachtslui (van onze producenten) die aan het werk zijn om een abdijproduct te maken.

Naarmate verpakkingen en etiketten worden vernieuwd zal in 2024 het goudgele en blauwe logo voor ‘Authentic Norbertine Product’ gaandeweg meer op de Averbodeproducten prijken, zoals nu reeds op het flesje van de ‘Extra’.
CEO Alain De Laet had het tenslotte over het behartigen van duurzaamheid en toekomstgerichtheid door de familiale brouwerij Huyghe.

Tenslotte werd er natuurlijk geproefd en kon de aanwezige pers vragen stellen en individuele interviews doen.

 

 

 

Deel dit artikel op

Norbertijnenabdij Averbode

Abdijstraat 1
3271 Averbode

Contactgegevens