Landschapspark de Merode

2021/04/30

Nieuw toeristisch aanbod n.a.v. jubileumjaar “900 jaar norbertijnen”

Terug

Vanaf 1 mei biedt landschapspark de Merode vzw een nieuw aanbod van activiteiten aan, naar aanleiding van de 900ste verjaardag van de stichting van de norbertijnenorde.

Vanuit de abdijen van Averbode en Tongerlo drukken de norbertijnen al sinds de 12de eeuw mee hun stempel op de ontwikkeling van het landschapspark, dat zich uitstrekt over 9 gemeenten (Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo) in 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg).

De eerste realisatie is een nieuwe fiets- en wandelbrochure doorheen de prachtige natuur en langs tal van erfgoedparels in het landschapspark. Later volgen nog veel meer activiteiten, waaronder een reizende tentoonstelling.

De nieuwe website www.norbertijnenindemerode.be biedt steeds een up-to-date-overzicht.

Alles werd op 28 april 2021 voorgesteld in een “digitale persconferentie”, waarbij abt Marc Fierens (Averbode) en abt Jeroen De Cuyper (Tongerlo), samen met archivaris Herman Janssens (Averbode) en Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter van Landschapspark de Merode vzw, via een video-conferentie met verschillende reporters en journalisten spraken.

In de pers verschenen interessante artikels en interviews: regionale TV ROB (Oost-Brabant), Weekend-Knack, het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad brachten verslag uit. Later op de dag zond Radio 2 uit vanaf het terras van Het Moment. 

 

Hieronder enkele inpressies van de persconferentie van 28 april in het belevingscentrum “Het Moment” en de uitzending van Radio 2 vanaf het terras.

 

 

Deel dit artikel op

Norbertijnenabdij Averbode

Abdijstraat 1
3271 Averbode

Contactgegevens